Puolalaissyntyisen Suomessa vuodesta 1979 asuneen kuvanveistäjä Radoslaw Grytan (s. 1955) Silta-veistos on viimeinen kuudesta Tuulensuun veistospuiston teoksesta, jotka Arvo Kananen tilasi ja, jotka pystytettiin hänen eläessään.
Gryta opiskeli kuvanveistoa ensin Leningradissa (nyk. Pietari) Repin-instituutissa ja sittemmin kuvataideakatemioissa Krakovassa ja Helsingissä. Gryta on toiminut myös Helsingissä Kuvataieakatemian veistotaiteen professorina.
Radoslaw Grytan taide peilaa maailman tilaa usein menneen ja menetysten kautta. Silta-veistoksen idea syntyi taiteilijan ja teoksen tilaajan välisistä keskusteluista. Teos liittyy Pasalan kylän historiaan.
Taotusta raudasta ja mustasta graniitista tehty veistos tekee kunniaa menneiden sukupolvien työlle paremman elämän puolesta. Arvo Kanasen isä Tuulensuun kantatilan Juusolan isäntä Albert Kananen rakensi 1900-luvun alussa Juusolan kohdalle Kuhalanlahden yli kivisillan, joka valmistui 1929.
Noin sata metriä pitkä silta syntyi pelloilta raivatuista kivistä. Sillan keskellä oli kaiteilla varustettu puuosa, jota pitkin pääsi kulkemaan jalkaisin. Silta purettiin vuonna 1998. Siitä on jäljellä enää kiviä ja kivikasoja veden alla.
Sillan rakentaminen oli Albert Kansasen idea. Fyysisenä suorituksena sillan rakennus oli suuri urakka. Siltaa tarvittiin, koska yhteydet Juusolasta ulkomaailmaan olivat huonot. Vielä silloin ei ollut esimerkiksi lainkaan Järkiniementietä. Silta liitti Järkiniemen asukkaat muuhun maailmaan.
Radoslaw Gryta liittää teoksiinsa mielellään tekstejä. Arvo Kanasen toive oli, että Silta-veistokseen tulee lause: "Taide on loppumaton yhteys ihmisten välillä". Tilaajan toive oli, että veistos toimisi vertauskuvallisena siltana Tuulensuun taiteilijoiden ja viitasaarelaisten sekä laajemmin kuvataiteilijoiden työn, kuvataiteita harrastavien ja taiteesta kiinnostuneen suuren yleisön välillä.
Silta-veistos paljastettiin 30. kesäkuuta 2005.