Tuulensuun etisivulle
Takaisin mediatiedotteiden otsikoihin
 
Taidetalo Tuulensuu - Arvo Kanasen taidekokoelma
TIEDOTE 2–3.9.1994

Taidetalo Tuulensuu - Arvo Kanasen taidekokoelma

Kokoelmanäyttely

Keski-Suomen museossa esitellään viitasaarelaisen, eläkkeellä olevan pankinjohtaja Arvo Kanasen taidekokoelma. Jatkuvasti karttuvaan kokoelmaan kuuluu tällä hetkellä lähes 200 maalausta, grafiikanvedosta, valokuvaa tai veistosta.

Näyttelyyn on valittu esille 38 teosta. Valinnan ovat suorittaneet taiteilija Henry Wuorila-Stenberg ja kuvataiteen tutkija Marjo-Riitta Simpanen.

Ateljeetalo Tuulensuu

Arvo Kananen rakennutti Viitasaaren Pasalaan vuonna 1987 oululaisen arkkitehti Kimmo Kuismasen suunnitteleman kaksikerroksisen, hirsisen ateljeetalo Tuulensuun. Pasalan kylä sijaitsee 29 kilometriä Viitasaaren keskustasta koilliseen, puhdasvetisen Kolimajärven rannalla. 150 m2:n asuntoateljeeta vuokrataan koti- ja ulkomaisille kuvataiteilijoille.

Tuulensuu ei ole turistikohde. Se on rakennettu taiteilijoiden työskentelytilaksi, joten luonteeltaan paikka on yksityinen.

Veistospuisto

Viimeisten vuosien aikana Tuulensuuhun on syntynyt myös pienimuotoinen veistospuisto. Vuonna 1992 läheiseen Kyyhkysniemeen valmistui kuvanveistäjä Hannu Sirenin -kivikehäveistos Omatunto (Käräjäkivet). Teoksen halkaisija on 30 metriä.

Piha-alueella sijaitsee taiteilija Carolus Enckellin veistos Temppeli. Kesällä 1994 Tuulensuussa paljastettiin taiteilija Veikko Hirvimäen 16-metrinen veistos Jäljet. Luonnonkivestä tehtyjen veistosten materiaali on paikallista ­kiveä.

Mesenaatti

Arvo Kananen aloitti kuvataide-elämän seuraamisen jäätyään eläkkeelle vuonna 1979. Ateljeen rakentamisajatuksen taustalla oli halu tutustuttaa suomalaisia ja ulkomaisia kuvataiteilijoita pohjoisen Keski-Suomen maaseudun elämään ja luontoon sekä järjestää kuvataiteilijoille mahdollisuus työskentelyyn suomalaisella maaseudulla.

Arvo Kanasen sydäntä lähellä ovat olleet taidefilosofiset kysymykset. Hän on myös itse harrastanut jonkin verran maalaamista.

Keski-Suomen museo, Alvar Aallon katu 7, 40600 Jyväskylä,
ti-su klo 11-18, ma suljettu