Tuulensuun etisivulle
Takaisin mediatiedotteiden otsikoihin
 
Keski-Suomen läänin Vuoden 1999 kulttuuriteko -palkinnon saaja hankki Anne Alhon veistoksen

Keski-Suomen taidetoimikunta myönsi 22.10.1999 Vuoden 1999 kulttuuriteko -tunnustuspalkinnon viitasaarelaiselle eläkkeellä olevalle pankinjohtaja Arvo Kanaselle. Tunnustus tuli työstä, jota Arvo Kananen on tehnyt kuvataide-elämän hyväksi.

Kymmenen vuotta sitten Kananen perusti Viitasaaren Pasalan kylään Tuulensuun taidetalon, jossa on sittemmin työskennellyt kymmeniä koti- ja ulkomaisia taiteilijoita. He ovat luovuttaneet ateljeen vuokrana yhden teoksen Tuulensuun taidekokoelmaan.

Taidekokoelman lisäksi Kananen on perustanut Pasalaan veistospuiston, jonka taiteilijoita ovat Hannu Siren, Carolus Enckell, Veikko Hirvimäki ja Martti Aiha. Syksyllä julkistettiin Tuulensuun Taidesäätiön perustaminen. Sen tarkoituksena on kuvataiteen edistäminen ja tunnetuksi tekeminen.

Keski-Suomen taidetoimikunnan myöntämä Vuoden 1999 kulttuuriteko -palkinto käsitti tunnustuksen lisäksi 5000 markan "taidesetelin", joka oli määrä käyttää keskisuomalaisen taiteen hankkimiseen. Kuluneella viikolla Kananen päätti hankkia "taidesetelillä" veistoksen jyväskyläläiseltä taiteilija Anne Alholta (s. 1955).

Tuulensuun Taidekokoelman uusin hankinta on kuvanveistäjä Anne Alhon maalattu metalliveistos Sipuli (1993), joka on nähtävänä Keski-Suomen museon Taidehallin (4. krs) näyttelyssä. Taidetta Tuulensuun kokoelmasta, joka on avoinna sunnuntaihin 28.päivään marraskuuta 1999 asti.

Jyväskylässä 18.11.1999