Tuulensuun etisivulle
Takaisin mediatiedotteiden otsikoihin
 
Arvo Kananen, Maalauksia 1. – 9.7.2006
Tuulensuun riihi, Pasala, Viitasaari
Ateljeetalo Tuulensuun perustaja, eläkkeellä oleva viitasaarelainen pankinjohtaja Arvo Kananen täyttää 90-vuotta perjantaina 30.6.2006. Hän ei juhli merkkipäiväänsä.

Kanasen suostumuksella Tuulensuun taidesäätiö juhlistaa säätiön perustajan merkkipäivää järjestämällä pienimuotoisen Arvo Kanasen omien maalausten näyttelyn. Näyttely on esillä Ateljeetalo Tuulensuun riihessä heinäkuun alussa runsaan viikon ajan.

Kananen on harrastajamaalari, joten maalaukset ovat syntyneet omaksi ilokseen. Osa niistä on tehty valokuvien pohjalta.

Näyttelyn vanhin teos on vuodelta 1968 ja uusin tältä keväältä. Teokset ovat henkilökuvia, abstrakteja sommitelmia, sota-ajan muistoja ja maisemia Tuulensuusta. Kaikkiaan näyttelyssä on esillä parikymmentä öljymaalausta.

Arvo Kananen maalasi näyttelyä varten myös yhden uuden teoksen, joka on nimeltään Kosmologinen hypoteesi multiversumista. Maalauksen idea perustuu Fred Adamsin kirjaan Elämää multiversumissa.

Ateljeetalo Tuulensuu ja Tuulensuu riihi sijaitsevat Viitasaaren Pasalassa vajaa 30 kilometriä Viitasaaren keskustasta koilliseen. Lisätietoja näyttelystä antaa Tuulensuun säätiön asiamies Jorma Rihto, 044 – 4597 570, ks. myös http://www.tuulensuu.net/